Postupujeme do finále! Rozhodl hattrickem Svatoň

Buldoci zvládli další významný krok – ve čtyřech zápasech vyřadili Florbal Ústí! Hattrickem se pod ubojovanou výhrou podepsal Martin Svatoň. Nyní si Buldoci do úterního večera počkají na svého soupeře.
Jakub Hanák | 24.3.2024 | Muži A

V neděli byla ve Sportcentru Sluneta Ústí nad Labem k vidění další taktická a vyrovnaná bitva. Buldoci však ukázali, že kromě rychlého ofenzivního florbalu, kterým se prezentovali celou sezonu, dokážou v play off přepnout také na poctivý defenzivní styl. Buldokům tento zápas a potažmo i celou sérii nevyhrála ofenziva, ale množství obětavých bloků a celkový důraz v obraně.
Nyní však zpět k rozhodujícímu zápasu série. O první branku zápasu se postaral Martin Svatoň, který přesně zakončil přečíslení tří na dva. Ústí mělo vyrovnání na dosah, ale míček mířící do branky na poslední chvíli vytáhl z malého brankoviště Michal Valachovič. Střelecky aktivnější domácí tým však přece jen před koncem první třetiny vyrovnal, míček do brány dostal Jan Peška. Do šaten se tak šlo za stavu 1:1.
Druhá třetina ze začátku nabídla hru spíše bez tempa, postavenou hlavně na pravidle „nechci udělat chybu.“ Buldoci dobře bránili a sami se nehnali dopředu za cenu zbytečných ztrát. Ústí však postupně přidávalo plynu pod hrncem a ve vzduchu bylo cítit, že nějaký gól se blíží. Ve 35. minutě tak šli domácí do vedení. V přesilovce hledal Vojtěch Esterka střílenou přihrávkou spoluhráče na zadní tyči, míček se však nešťastně odrazil od Filipa Mazáče za Martina Koudelku. Buldoci se však obdrženého gólu nezalekli. Adam Konečný stáhl hru na dvě formace a hosté rychle převzali iniciativu. Zaslouženě se tak dočkali brzkého vyrovnání, když se podobným způsobem jako v první třetině prosadil opět Martin Svatoň. Po druhé periodě tak platil vyrovnaný stav 2:2.
Do třetí třetiny si Buldoci přenesli herní pohodu z posledních minut před druhou sirénou. Drželi oprosti domácím lepší tempo a zaslouženě se dostali do vedení. Byl to opět Martin Svatoň, který si na středu vybojoval míček a svůj protiútok také přesně zakončil. Od této akce ve 45. minutě se Buldoci drželi hlavně pevné obrany a trpělivé hry na míčku. Čas tak pro Ústí neúprosně ubíhal. Mnoho šancí dokázala brněnská obrana zablokovat jako proti Švédům v roce 1645, no a co prošlo na bránu pak měl s přehledem Martin Koudelka. Tři minuty před koncem pokračoval tlak Ústí i při hře v šesti. Vyrovnávací gól měl na holi v posledních vteřinách Jan Peška, ale Buldoci s vypětím všech sil dokázali přečkat i tuto příležitost a mohli se začít radovat.
Po dvou letech se tak Buldoci probojovali do finále. Naopak pro Ústí končí sezona již potřetí za sebou těsně před branami nejvyšší série v play off, tedy v semifinále. Buldoci zřejmě ve vyřazovacích bojích nebudou pro Severočechy příliš oblíbeným soupeřem, při předchozím setkání obou týmů v play down Superligy totiž Buldoci poslali Ústí do 1. ligy.
Zároveň bychom tímto chtěli poděkovat všem fanouškům, hráčům, rodičům a partnerům klubu za jejich přízeň a podporu v cestě play off. To hlavní teprve přijde! Nyní si však musíme počkat do úterního večera, který určí, zda se Buldoci ve finále střetnou s Kladnem, nebo vyzvou v moravském derby Otrokovice.